Geschiedenis

Banketbakkerij Nora bv is gelegen in het zuiden van Nederland, in Maastricht. Het bedrijf is opgericht door de familie Raeven in 1906 als een traditionele bakkerij in Noorbeek, waar ambachtelijk gebakken Limburgse vlaaien en brood werden verkocht. Direct hierna werd gestart met de verkoop van speculaas en spritsen.
.
Door de jaren heeft Banketbakkerij Nora bv zich meer en meer als een grote koekjesproducent ontwikkeld. In verband met de specialisatie en uitbreiding in de biscuits markt verhuisde de bakkerij in april 1991 naar een modern bedrijfspand in Gronsveld, alwaar drie productielijnen in gebruik werden genomen.
.
In 2015 werd een geheel nieuwe productielocatie geopend in Maastricht.
.
Door de jaren heen heeft Banketbakkerij Nora bv zich van een traditionele bakkerij tot een producent van een breed assortiment koekjes ontwikkeld, welke op de nationale evenals de internationale markt succesvol worden afgezet.

Wat we doen

Voor veel producten heeft Banketbakkerij Nora bv haar eigen verpakking, maar ook Private Label verpakking behoort tot de mogelijkheden. Bijna 80% van de klanten ontvangt de producten in Private Label verpakking. In Private Label verpakking ligt één van onze specialisaties omdat Banketbakkerij Nora bv veel ervaring heeft met het ontwikkelen van een verpakking samen met of voor de klant. Natuurlijk kan altijd onze eigen standaard Nora verpakking worden ingezet.

MISSIE

Flexibiliteit, klantgerichtheid, kwaliteit en versheid zijn de belangrijke uitgangspunten. Met deze kernpunten probeert Banketbakkerij Nora bv goede relaties op te bouwen op de nationale en internationale markt. Mede dankzij de jarenlange ervaring van Banketbakkerij Nora bv worden de producten met succes afgezet.

VISIE

Onze visie is om de trends in de markt te blijven volgen. Daarnaast staat maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel. Verder willen wij naast het bereiken van grote doelgroepen met onze producten ons ook gaan richten op een niche doelgroep. In de toekomst proberen wij dit te verwerken in nieuwe trends.

Gelegen aan de grens

Het bedrijf is gelegen in Maastricht en heeft daardoor een erg gunstige ligging met betrekking tot de grens met België en Duitsland. Met de daarbij behorende zeer goede infrastructuur is het bedrijf makkelijk toegankelijk voor de rest van Europa.

Kwaliteit

Iedere dag streeft Banketbakkerij Nora bv ernaar de klant de beste kwaliteit producten aan te bieden. Om dit te waarborgen worden producten alleen op bestelling geproduceerd en kan versheid gegarandeerd worden. Daarnaast maakt Banketbakkerij Nora bv gebruik van de modernste productiemiddelen, gekoppeld aan optimale procesbeheersing en kwaliteitsbewaking. Banketbakkerij Nora bv is IFS Higher Level en BRC gecertificeerd.
.
De afgelopen jaren is er steeds meer vraag naar UTZ chocolade en RSPO palmolie. Banketbakkerij Nora bv vindt deze ontwikkelingen erg belangrijk en wil deze graag aan klanten kunnen aanbieden. Banketbakkerij Nora bv is RSPO en UTZ gecertificeerd en mag RSPO palmolie en UTZ chocolade verwerken. Verder is Banketbakkerij Nora bv sinds januari 2016 ook BIO gecertificeerd.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Banketbakkerij Nora bv vindt het belangrijk om bij het dagelijks handelen na te denken over de gevolgen hiervan voor de toekomst van het milieu. Er wordt constant nagedacht over hoe wij onszelf hierin kunnen verbeteren. Zowel onze certificeringen als het zoveel mogelijk gebruikmaken van gecertificeerde grondstoffen speelt hierbij een grote rol.

Productieproces

Onze moderne productiefaciliteit beschikt over vele mogelijkheden. Bij een huidige productielijn kan de wals worden verwisseld. Daardoor kunnen er vele vormen koekjes worden gebakken met ook nog eens verschillende vullingen, smaken en verpakkingen. Flexibiliteit staat hoog in het vaandel om continu te kunnen anticiperen op de wensen van onze klanten. Onze kwaliteitsafdeling zorgt ervoor dat tijdens de productie de kwaliteit van onze producten van de hoogste standaard is.

INNOVATIE

Banketbakkerij Nora bv heeft een eigen productontwikkelingsafdeling waar continu wordt gewerkt aan het ontwikkelen van nieuwe producten en het verbeteren van huidige recepturen. Hierdoor heeft Banketbakkerij Nora bv ook de mogelijkheid om samen met de klant of voor de klant een product te ontwikkelen. Verder worden de huidige trends continue gevolgd en toegepast.

Activiteiten

Beurzen

Ieder jaar presenteert Banketbakkerij Nora bv haar producten op drie beurzen, namelijk - ISM in Keulen (januari/februari) - de PLMA in Amsterdam (mei) - Anuga in Keulen of de Sial in Parijs (oktober). Tijdens deze beurzen introduceren we onze nieuwste producten, dus het is zeker de moeite waard om een bezoek te brengen aan onze stand. Zo werd in 2013 het succesvolle product Brunchy geïntroduceerd en in 2014 het lekkere tussendoortje Vitanora. In 2015 heeft Banketbakkerij Nora bv de nieuwe range Sweet Happy Moments uitgebracht. In januari 2016 zijn de nieuwe biologische producten en het product Dessertissimo gepresenteerd. Deze producten zijn ook terug te zien op onze website onder Assortiment.

Geboortekoekjes

Via de site www.geboortekoekjes.nl kunnen consumenten onze geboortekoekjes zelf bestellen, welke een handig en leuk alternatief zijn voor de ouderwetse beschuitjes. Met een vrolijke verpakking is het doosje met geboortekoekjes ook uitermate geschikt als cadeau.